DETAILS:
PROJECT CODE
Proj. nº 38918
PROJECT NAME
PROGRAMME FOR THE ECONOMIC AND TERRITORIAL VALORISATION OF CHEESE IN THE CENTRAL REGION
MAIN OBJECTIVE
To support the agents of the sector in solving the main bottlenecks in the value chain of traditional cheeses in the region, from the milk producer to the consumer, in order to strengthen and valorize the sector
REGION OF INTERVENTION
Center
BENEFICIARY ENTITIES
INOVCLUSTER – Associação do Cluster Agroindustrial do Centro; ESTRELACOOP – Cooperativa dos produtores de queijo serra da estrela crl; ANCOSE -Associação nacional de criadores de ovinos da serra da estrela; COAPE – Cooperativa agro-pecuária dos agricultores de Mangualde, crl; APQDCB – Associação de produtores de queijo do distrito de Castelo Branco; APRORABAÇAL – Associação de produtores Rabaçal; CIMBSE – Comunidade intermunicipal das Beiras e Serra da Estrela; CIMBB – Comunidade Intermunicipal da Beira Baixa; CIMRC – Comunidade Intermunicipal da região de Coimbra; CIMVDL – Comunidade Intermunicipal Viseu Dão Lafões; IPCB – Instituto Politécnico de Castelo Branco; IPV – Instituto Politécnico de Viseu; CATAA – Associação Centro de Apoio Tecnológico Agroalimentar de Castelo Branco; Associação CBPBI – Centro de Biotecnologia de Plantas da Beira Interior
DATE OF APPROVAL
28/11/2018
START DATE
01/01/2019
DATE OF CONCLUSION
31/12/2022
TOTAL ELIGIBLE COST
2.285.705,42€
FINANCIAL SUPPORT FROM THE EU
FEDER/Cohesion Fund – 1.942.849,61€